Több ezer ember részvételével rendezik meg

Mintegy 5500 külföldi szakember részvételével két nagy nemzetközi kongresszust rendeznek az elkövetkező napokban a Hungexpo erre a célra kialakított pavilonjában – közölte a Hungexpo csütörtökön az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 19. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A konferenciára érkező vendégek jellemzően belvárosi szállodákban szállnak meg, ami komoly idegenforgalmi bevételt is hoz Budapestnek. A csütörtökön kezdődő ICT Proposers Day az Európai Bizottság konferenciája, amelyet évente egyszer rendeznek meg, és 2500 információtechnológiai szakember vesz részt rajta az EU tagállamaiból.

Tavaly ősszel Brüsszelben született a döntés, hogy az idei kétnapos konferenciát Budapesten, a Hungexpo területén rendezik. A döntésben szerepet játszott Magyarország uniós elnöksége mellett az is, hogy 2009-ben már megrendezték ezt a konferenciát az akkor frissen épült, 9500 négyzetméteres G pavilonban, amely azóta is az egyetlen európai színvonalú, nagy létszámú rendezvények lebonyolítására alkalmas kongresszusi helyszín Budapesten – olvasható a közleményben.

Május 25-től rendezik szintén a Hungexpo G pavilonjában a Tetra világkongresszust, amely a rendvédelmi szervek, a katasztrófavédelem, a mentők és a nemzetbiztonság által világszerte használt biztonságos távközlési rendszer seregszemléje. Az eseményre Európából és a tengerentúlról háromezer vendég érkezik, köztük a fejlesztők, a gyártók és a felhasználók képviselői is. A kongresszushoz csatlakozó kiállításon egyebek között a Motorola, a Sagem, a Selex, a Sepura és a Rohill mutatják be termékeiket.

A kiállítást az érdeklődő szakmai közönség a regisztrációt követően szabadon látogathatja. A konferencia idején a Magyar Tetra Fórum kültéri bemutatót is tart, ahol egy baleset-szimulációs helyzetben mutatják be a rendszer működését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.