Több mint 100 láncfűrészt zsákmányoltak

Hamis motoros láncfűrészeket foglaltak le a pénzügyőrök Vámosszabadi térségében egy szlovák gépjárműben, az 1920 kisgép értéke 192 millió forint – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 21. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járőrök a 14-es főúton ellenőrizték a járművet, és mivel a fuvarokmányokon nem szerepelt az áru konkrét megnevezése, a konténer felnyitása és tételes vámvizsgálata mellett döntöttek. A rakományban talált láncfűrészek külső kialakítása és megjelenése egy védjegyoltalom alatt álló termékkel volt azonos, így az alkalmas a vásárlók megtévesztésére. A pénzügyőrök a láncfűrészeket lefoglalták és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölésének gyanúja miatt eljárást indítottak. Az ügyben a nyomozást a NAV pénzügyi nyomozói folytatják.

A NAV munkatársai más helyszíneken is találtak hamisított láncfűrészeket. A pénzügyőrök és pénzügyi nyomozók közösen ellenőriztek a közép-dunántúli régióban egy üzlethálózat több üzletében. Az ellenőrzés alkalmával összesen 2 millió forint értékű, 109 motoros láncfűrészt és 5 motoros fűkaszát foglaltak le áru hamis megjelölése, illetve szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt. A lefoglalt termékek megtévesztésig hasonlítanak egy eredeti márkát forgalmazó cég termékeire.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.