Tóth Ákos: Bukás

MNO
2011. 05. 21. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Ákos: Orbán Viktornak most mindent meg kell tennie, amit ellenzékből a hatalomért harcolva tagadott: Szócska Miklós vért izzad, hogy más kifejezéseket találjon a kórházak bezárására, mint a korábbi kormány, a Fidesz megpróbálja kitalálni, milyen az az utólagos tandíj, amelyet nem is tandíjnak hívnak. Csakhogy mivel semmi sem nevezhető annak, ami, ezért nem határozható meg a cél sem, ahová el akarnak jutni. Az is meglehet, hogy nincs is ilyen vízió. Ha így van, akkor legalább mi a nevén nevezhetjük, ami történik: amiért egy szűk, kegyelmi állapotban lévő réteg kivételével mindenkit aláznak, nem más, mint pénzbehajtás. És lehet a konzultációra meg az erőre hivatkozni, a valóság és annak sugallt látszata immáron túl távoli: már megbuktak, csak még nem vették észre. Ez is éppen úgy van, ahogy az előző ciklusban történt, bár ehhez most még ellenzék sem kellett.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. május 21.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.