Új edzőt kap a friss BL-győztes

Ole Gjekstad szakmai igazgatóként irányítja a jövőben a Bajnokok Ligája-győztes Larvik női kézilabdacsapatát. A sikeredző, a norvég klubbal sporttörténelmet írt Tor Odvar Moennek ugyanakkor nem kell vennie a sátorfáját, továbbra is a szakmai stáb tagja marad. A 44 éves, korábbi 149-szeres norvég válogatott Gjekstad 1998 és 2005 között már dolgozott a Larviknál, amellyel 2005-ben KEK-et nyert.

MNO
2011. 05. 19. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július elsejétől már nem Tor Odvar Moen irányítja a Larvikot, amely első norvég csapatként szombaton elhódította a Bajnokok Ligája győztesének járó serleget. A másodedzőből lett sikertrénert Ole Gjekstad váltja, aki szakmai igazgatóként, a klubnál zajló szakmai munka első számú felelőseként és irányítójaként tér vissza a Larvikhoz, amelynél korábban nyolc évet már lehúzott vezetőedzőként.

„Teljes mértékben támogatom a vezetőség választását. Ole maximalista szakember, nagyon sokat foglalkozik az apró részletekkel, amelyek fontosak lehetnek a nagy célok elérésében. Emellett színvonalas és motiváló edzéseket tart. Alig várom a közös munkát” – így Tonje Larsen csapatkapitány.

A most „lefokozott” Moen januárban vette át a Larvik irányítását, Karl Erik Böhnt váltotta, akinek az indoklás szerint azért kellett távoznia, mert segített élettársának, Heidi Lökének Győrbe szerződni. A kiváló beálló nyáron – Bajnokok Ligája-győztesként – csatlakozik a magyar bajnok és kupagyőzteshez.

(kezilabda.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.