Újabb magyar tehetség bukkanhat fel az olasz élvonalban

Az olasz kupadöntős Palermo együttesében folytatja pályafutását a következő szezontól Simon Ádám, a Szombathelyi Haladás fiatal labdarúgója.

MNO
2011. 05. 12. 20:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar klub hivatalos honlapja csütörtökön arról számolt be, hogy a felek már mindenben megegyeztek egymással, így Simonnak a mostani idényt követően már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon kell megfelelnie. A honlap szerint a 21 éves középpályásért klubrekord közeli összeget kap a Haladás az olasz egyesülettől. Az átigazolás kapcsán Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke is megszólalt: „Ha el is hagy minket néhány fiatal, veszünk másokat. Zahavin kívül érkezni fog egy chilei és egy magyar fiú. Folytatjuk azt a politikánkat, hogy a fiatal külföldiek és a Serie B játékosai közül halászgatunk, mert a szerződéssel rendelkezők túl drágák számunkra.”

A Palermo kedden hazai környezetben 2–1-re legyőzte a bajnok AC Milant az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján, így bejutott a fináléba, ahol a címvédő Internazionalével találkozik. Miután a milánói kék-feketék a következő szezonban a Bajnokok Ligájában lesznek érdekeltek, így a szicíliai alakulat – amely jelenleg 8. a Serie A-ban – biztosan indulhat az Európa Ligában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.