Újabb rabszolgatartók ellen nyomoznak?

Személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a győri rendőrkapitányság annak a román nőnek az ügyében, akit Magyarországra hoztak, majd fogva tartottak honfitársai egy, a megyeszékhelyhez közeli településen.

MNO
2011. 05. 19. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az asszony maga tett feljelentést azt közölve, hogy a hónap elsején egy román házaspár akarata ellenére hozta őt Magyarországra, és Vámosszabadin bérelt házukban munkára kényszerítette – tudatta Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A nő elutazását úgy akadályozták meg, hogy személyi iratait elvették, több szökési kísérletének egyike után pedig meg is verték. Eközben rendszeresen zaklatták, fenyegették; végül kedden sikerült megszöknie; a 33 éves román férfi és 32 éves felesége rendőrségi meghallgatásakor tagadta, hogy megakadályozták volna a nőt albérletük elhagyásában, szerintük az asszony szabad akaratából utazott velük és dolgozott nekik – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.