Újra pusztít a kór

A legfrissebb hivatalos adatok szerint Haitin 5234 ember halt meg a tavaly október óta pusztító kolerajárványban.

MNO
2011. 05. 21. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteken Port-au-Prince-ben nyilvánosságra hozott összesítésben az egészségügyi minisztérium arról is tájékoztatott, hogy a fertőzést összesen több mint 300 ezer ember kapta meg, s közülük 162 ezren szorultak kórházi kezelésre. Jelenleg 3169 kolerás beteget kezelnek az ország kórházaiban.

A kolerajárvány tavaly ősszel tört ki Haitin, ahol a 2010 januárjában bekövetkezett pusztító földrengés óta sokan még mindig sátortáborokban laknak. A Dominikai Köztársaságban – amelynek szárazföldi határa van Haitivel – eddig csak 14 kolerás halálesetet regisztráltak, noha a járvány már a fővárosban, Santo Domingóban is felütötte a fejét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.