Ukrajna – EU: igen, NATO: nem

Ukrajna fő prioritása az Európai Unióba történő integrálódás, és kész még az idén aláírni az EU-val a társulási szerződést – jelentette ki a Bloomberg amerikai hírügynökség által szerdán közzétett interjúban Viktor Janukovics ukrán elnök.

MNO
2011. 05. 25. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kosztyantin Hriscsenko ukrán külügyminiszter ugyanakkor a Handelsblatt című német napilap szerdai számában megjelent interjúban hangsúlyozta: Kijev nem folytat NATO-csatlakozási politikát, de szeretné integrálni Ukrajnát az Európai Unióba, miután ukrán részvétel nélkül nem lehetséges az uniós projekt teljes megvalósítása. A külügyminiszter szerint Ukrajna hasznos lenne az EU számára mezőgazdasági, tudományos és mérnöki kapacitásai miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.