Valódi közösségi teret kínálnak

Szakmai közösséggé fogja össze végzett diákjait a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF). A kezdeményezés sikerét, az országban elsőként, május közepétől internetes oldal támogatja – tájékoztatott az intézmény főtitkára.

MNO
2011. 05. 12. 9:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szakmai közösséget a munkaerőpiacra kilépett volt hallgatók csoportja alkotja. Számukra kínál a főiskola virtuális és öregdiák-találkozókkal valódi közösségi teret, ahol lehetőség nyílik munkahelyek, vállalati partnerek megtalálására, szakmai kapcsolatok kiépítésére” – mondta el Tóth Gábor. A weboldal lehetőséget kínál a tagoknak saját adatlap, profil létrehozására, üzenőfal létesítésére, csoportok kialakítására, saját tartalmak megosztására. Az MÜTF Alumni oldalán végzett és jelenlegi hallgatók egyaránt regisztrálhatnak.

A végzett diákok egy részének saját vállalkozása van, ők kihasználhatják az oldalon lévő publikálási lehetőségeket a cégek híreinek megosztására, illetve munkavállalók keresésére, szakmai gyakorlati helyek felajánlására. Az álláskeresésnek ezt a formáját a most végző hallgatóknak is biztosítják. Az Alumni szakmai közösség létrehozása előtti telefonos megkeresésre a volt hallgatók 70 százaléka kedvezően nyilatkozott az elképzelésről, és egy öregdiák-találkozón 250 egykori főiskolás csatlakozott is a közösséghez.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben 96 diákkal indult Tatabányán, jelenleg összesen mintegy kétezer hallgatót képeznek a városban, illetve az intézmény budapesti és székelyudvarhelyi tagozatán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.