Vasárnap választás, négyen szállnak ringbe az I. kerületben

Időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak vasárnap Budapest I. kerületében; a mandátumért a parlamenti pártok jelöltjei versengenek.

MNO
2011. 05. 20. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választást azért kellett kiírni a 6-os számú egyéni választókerületben, mert az egyik Fidesz–KDNP-s képviselő kormánytisztviselői megbízást kapott, így összeférhetetlenség miatt le kellett mondania önkormányzati mandátumáról.

A budavári önkormányzat megüresedett képviselői helyéért négyen indulnak: Horváth Csilla a Fidesz–KDNP, Horváth Eszter az MSZP, Mathauser András az LMP, Walthier Tamás pedig a Jobbik jelöltje.

Szavazni vasárnap 6 és 19 óra között lehet. A választási törvény értelmében csak vasárnap lesz kampánycsend. Az önkormányzati választás egyfordulós, így az a képviselőjelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.

Az októberi választáson mind a tíz egyéni képviselői helyet a kormánypártok szerezték meg, az ellenzéki pártok kompenzációs listáról jutottak négy mandátumhoz; az MSZP kettő, míg az LMP és a Jobbik egy-egy helyet szerzett a Nagy Gábor Tamás (Fidesz–KDNP) polgármesterrel együtt 15 tagú testületben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.