Villas-Boas Portóban maradna

A következő szezonban is a szerda este <a href="http://www.mno.hu/portal/785023" target="_blank"><strong>Európa-ligát nyert</strong></a> FC Porto labdarúgócsapatának vezetőedzője maradna Andre Villas-Boas, aki azt reméli, hogy játékosai ugyancsak a kék-fehér együttesben szeretnék folytatni pályafutásukat.

MNO
2011. 05. 19. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veretlenül portugál bajnoki címet nyert gárda fantasztikus szezont produkált, látványos, kombinatív futballal jutott a csúcsra a hazai pontvadászatban és a második számú kontinentális sorozatban is. A Porto ráadásul vasárnap triplázhat, ha a nemzeti kupadöntőben legyőzi a Guimaraes alakulatát.

„Nagyszerű, amit az idén elértünk, és ha megszerezzük a harmadik trófeát is, akkor örökké emlékezetes marad ez a szezon a Porto számára – mondta Villas-Boas a Braga ellen 1-0-ra megnyert Európa-liga-finálét követően. – Lelki szempontból is hatalmas lökés ez a siker, amelyhez az is kellett, hogy fordulóról fordulóra egyre jobban higgyünk magunkban. A Porto ezzel még különlegesebb, még egyedülállóbb egyesületté vált. Büszke vagyok azokra a megismételhetetlen pillanatokra, amelyeket itt átéltem.”

A 33 évesen és 213 naposan minden idők legfiatalabb európai kupagyőztes edzőjévé vált szakember hozzátette, a kivásárlási ára nagyon magas, ő pedig továbbra is elkötelezett a klub iránt, s reméli, hogy a csapat legjobb futballistái szintén maradnak.

„Ezek az összegek tükrözik a Porto mint márkanév erősségét, én pedig nagyon boldog vagyok itt, ez a szülővárosom – fogalmazott a tréner. – Az elért sikerekhez bizalomra és tehetségre volt szükségem, a legjobb játékosokkal dolgozhattam együtt, tőlük egyébként sem lenne könnyű megválnom. A portói futballisták ára egyébként nagyon megemelkedett, nem lesz könnyű megszerezni őket, s a nehéz gazdasági helyzetben nincs is elég pénzük ehhez a riválisainknak.”

Villas-Boas nyilatkozatában megemlítette, hogy brazil támadója, Hulk kivásárlási ára például 100 millió euró, a szerdai döntőben győztes gólt szerzett – és 17 találattal az idei Európa-liga-kiírásban legeredményesebb – Falcao pedig 30 millió eurónál kevesebbért nem eladó.

A története első európai kupafináléját megvívott Braga edzője, Domingos Paciencia úgy fogalmazott, örömre nincs okuk, ugyanakkor büszkék lehetnek arra, amit elértek.

„Közel húsz nemzetközi mérkőzést játszottunk ebben az idényben a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, utóbbi sorozatban ráadásul egészen a döntőig jutottunk, ez pedig azt mutatja, hogy a Braga minőségi kerettel rendelkezik – mondta a játékosként a Portóval hétszeres bajnok mester. – Természetesen nem lehetünk boldogok, de megmutattuk, a hit és az eltökéltség sokat segít abban, hogy messzire jussunk.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.