11 helyszínen 51 meccs, nem semmi Eb lesz

Toulouse és Saint-Etienne is bekerült a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság rendezői közé, így tíz város tizenegy stadionja ad majd otthont a kontinenstorna mérkőzéseinek.

MNO
2011. 06. 16. 20:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai szövetség (FIFA) engedélyező döntésének hátterében az áll, hogy az öt év múlva esedékes Eb-n küzd majd egymással először 24 csapat – így a mérkőzések száma 31-ről 51-re nő –, vagyis nem árt, ha a korábban tervezettnél több létesítmény áll rendelkezésre. A francia szövetség május 20-án kilenc várost választott ki házigazdának, Toulouse-t és Saint-Etienne-t tartalékként nevezte meg.

Az akkori döntés nagy felháborodást váltott ki a két elbukott településen, melynek illetékesei nem adták fel a küzdelmet, s mint utóbb kiderült, jól tették. A két „újonc” mellett Nancy, Lille, Lyon, Marseille, Lens, Bordeaux, Nizza egy-egy stadionja, valamint Párizsban a Stade de France és a Parc des Princes ad majd otthont a meccseknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.