50 ezret is megérhet, ha jól bánnak a galambokkal

Július 1-jétől szabálysértésnek számít és 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki galambot etet Kecskemét közterületein és a többlakásos házak erkélyén, loggiáján, függőfolyosóján. A helyi rendeletet Kecskemét közgyűlésének csütörtöki ülésén fogadták el a képviselők.

MNO
2011. 06. 30. 18:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zombor Gábor polgármester a napirendi pont tárgyalásakor hangsúlyozta: nem akarnak felesleges szigorításokat bevezetni, de olyan tömeges a lakossági panasz a városban elszaporodott galambok által okozott károk miatt, hogy a problémát mindenképpen kezelni kell. A közgyűlés azonban arra kéri a közterület-felügyelőket, hogy elsősorban a figyelmeztetés eszközével éljenek és csak kirívó esetben bírságoljanak. Ezenkívül felhívják majd a társasházak figyelmét, hogy a saját szabályzatukba, házirendjükbe is építsék be a tiltást.

Az előterjesztés azzal indokolja a szigorítást, hogy a galambok rendszeres etetése erőteljes elszaporodásukhoz vezetett, s város terei lassan már alkalmatlanok lesznek arra, hogy betöltsék rendeltetésüket, sétálni, pihenni, gyerekkel a szabadban tartózkodni alig lehet. A túl sok madár károsítja a tetőszerkezeteket, a padlástereket, párkányzatokat. Az etetés megtiltása mellett fontos a közterületeket tisztán tartása, a táplálékként alkalmas háztartási szemét összegyűjtése. Az előterjesztés szerint a tilalom és a közegészségügyi szabályok betartása elegendő lesz arra, hogy megakadályozza a galambok további szaporodását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.