A Broadway színpadára kerülhet az éneklő bokszoló

Musical készül a Rocky című Oscar-díjas filmből, a darab Németországban debütál 2012 őszén.

MNO
2011. 06. 03. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A film színre állítása mögött producerként a Stage Entertainment, egy európai színházi produkciós cég áll – számolt be róla szerdán a The New York Times. A mozi zenés színházi adaptációján Lynn Ahrens és Stephen Flaherty, a Ragtime Tony-díjas dalszerzői és a szövegkönyvet jegyző Thomas Meehan dolgozott. A készülő darabból az alkotók, a producerek, valamint a Rocky sztárja és forgatókönyvírója, Sylvester Stallone áprilisban New Yorkban tartottak szűk körű olvasópróbát. Az érintettek szerdán jelentették be, hogy a musical a sikeres próba fényében már 2012 őszén debütálhat Németországban, majd 2013-ban a Broadwayn is bemutatják.

A Rocky musical terve nyolc éve született: Stallone kereste meg az ötlettel Meehant. Ahogy utóbbi visszaemlékezett, eleinte sokan bizonytalanok voltak abban, hogy egy bokszfilmből lehet-e musicalt írni, Rocky tényleg táncoljon és énekeljen-e, de a darab meghallgatása minden kételkedőt meggyőzött.

Meehan elárulta, hogy kis zenekarral és kis szereposztással készül a produkció. A színművet öt fontos szereplőre építették, a történet pedig szorosan követi a film sztoriját. Mint hozzátette, Stallone művészeti partnerként és producerként vesz részt a munkában, nem potenciális szereplőként.

A háromszoros Tony-díjas író szerint a Rocky valójában nem is a bokszról szól, inkább az önbecsülésről és egy lelki társ megtalálásáról. A történetben felfedezhető Dávid és Góliát harca, Hamupipőke meséje, és egy romantikus szerelmi szál is – fűzte hozzá Meehan.

Népszerű filmekből készülő musicalek gyakran vendégeskednek a Broadwayn. Az Apáca show, a Priscilla, a sivatag királynője vagy a Kapj el, ha tudsz és a Pókember nagy siker a színházban is. A Rocky egyébként nem az első bokszolós musical a Broadway történetében: 1964-ben Sammy Davis jr. a Golden Boys című darabban debütált New York színházi negyedében – emlékeztetett a The New York Times.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.