A FIFA is segít Japánnak

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hatmillió dollárt adományoz a márciusban földrengés és szökőár sújtotta Japán futballcsapatainak.

MNO
2011. 06. 16. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ogura Dzsundzsinak, a japán szövetség (JFA) elnökének csütörtöki bejelentése szerint 4,5 millió dollárt kapnak azok a klubok, melyeknek stadionjaiban jelentős kár keletkezett a Richter-skála szerinti 9-es erősségű rengés és az azt követő cunami nyomán. A JFA vezetője hozzátette, a fennmaradó 1,5 millió dollárt új edzőközpontok felépítésére fordítják majd.

Joseph Blatter, a FIFA június 1-jén újraválasztott elnöke még májusban, Japánban tett utazása során ígérte meg, hogy a nemzetközi szövetség segítséget nyújt az ázsiai ország futballcsapatainak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.