A Győr indul a Pécs helyett az Euroligában

A SEAT SZESE Győr indul a Pécs 2010 helyett a női kosárlabda Euroliga 2011–2012-es idényében.

MNO
2011. 06. 30. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddig négy éven át a második vonalnak számító Európa-kupában szerepelt győri klub csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hazai szövetségen (MKOSZ) keresztül felkérést kapott a nemzetközi szövetségtől (FIBA), amelyben az jelezte: továbbra is szeretné, hogy a hagyományoknak megfelelően két magyar csapat szerepeljen az Euroligában. A klubvezetés és a tulajdonosi kör úgy döntött, hogy a felkérést elfogadja.

„Rettentően sajnáljuk, hogy Pécs nem tudott rajthoz állni az Euroligában, hiszen tizenöt éven át példásan reprezentálta Magyarországot – mondta Tapodi Péter klubigazgató. – A felkérést a magyar női kosárlabdázás érdekében is el kellett fogadnunk, hiszen nem szerettük volna, hogy a két Euroliga-hely valamelyike veszélybe kerüljön. Természetesen rendkívül megtisztelő, hogy a nemzetközi szövetség elismeri többéves munkánkat, és úgy érzi, készen állunk a feladatra. Ebben szerepe lehet az Európa-kupabeli szereplésünknek és a rendezett háttérnek is. A keretben nagy változást nem tervezünk, egy-két játékossal ugyanakkor bővülhet a csapatnévsor, hiszen komoly terhelés vár a játékosokra. Az alapelveinken nem szeretnénk változtatni, fiatal csapatunk van, a legidősebb játékosunk 25 éves, és az esetleges igazolások is ebbe a koncepcióba illeszkednek majd. Tudjuk, hogy nehéz feladat vár ránk, de igyekszünk legalább olyan méltón képviselni az országot, mint a Sopron és a Pécs tette.”

A Győr mellett a magyar bajnok és kupagyőztes MKB-Euroleasing Sopron képviseli a magyar színeket az Euroligában. Az MKOSZ múlt pénteken döntött úgy, hogy nem hagyja jóvá a Pécs nevezését, mivel a baranyai egyesület nem teljesítette maradéktalanul az előírt feltételeket.

Az MKOSZ elnöksége múlt csütörtökön a nőknél az MKB-Euroleasing Sopron (Euroliga) és a SEAT SZESE Győr (Európa-kupa), a férfiaknál pedig a Szolnoki Olaj KK és az Atomerőmű SE (mindkettő Eurochallenge Kupa) nevezését fogadta el, míg a Mediteam Szeged (Európa-kupa) és a Pécs 2010 (Euroliga) jelentkezését visszautasította.

Utóbbi esetében az MKOSZ június 30-ig haladékot kért, de ezt elutasította az európai szövetség (FIBA Europe), míg előbbi esetében a csapat működtetését átvevő gazdasági társaság nem tudott megállapodni egy játékosával a tartozás átütemezéséről, így az együttes sem az Európa-kupában, sem a magyar bajnokságban nem indul.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.