A honvédség nem vesz részt „politikai akciókban”

A Magyar Honvédség a rend oldalán áll, és nem vesz részt „politikai akciókban” – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön a Magyar Televízió Este című műsorában.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/791289" target="_blank"><strong>• Bohócforradalom: békésen ért véget a tüntetés</strong></a>

MNO
2011. 06. 17. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető a csütörtökön a fővárosban tartott rendvédelmi szakszervezeti demonstrációval, az úgynevezett bohócforradalommal kapcsolatban azt mondta, hogy a Honvédszakszervezet (Hosz) és a minisztérium közösen ítélték el „ezt a politikai akciót”.

Hende Csaba a műsorban hangsúlyozta: „a kormány ellen való szavazás nem az érdekek képviseletéről szól, hanem egyértelműen politikai akció”. A miniszter szerint ezért vizsgálni kell, hogy a rendvédelmi dolgozókra érvényes törvényben foglalt politikai szerepvállalás tilalma nem szenvedett-e sérelmet. „A magyar honvédség a rend oldalán áll, ugyanakkor a szakszervezet nagyon markánsan képviseli a katonákat” – fűzte hozzá.

Hende Csaba elmondta azt is, hogy hétfőn folytatódnak az egyeztetések a tárca és a Hosz között az új életpályamodellről. Az új modellről annyit közölt: azt a „kiszámíthatóság és a stabilitás” jellemzi, illetve hogy a haderőből hamarabb kiváltak a jövőben módot kaphatnak arra, hogy a közszolgálat egy másik területén folytassák a munkát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.