A Kossuth tér állami kézbe vételéről és átalakításáról vitáznak

Az Országgyűlés szerdai ülésnapján a képviselők az önkormányzati tűzoltóságok állami felügyelet alá helyezéséről, az Országgyűlés előtti Kossuth tér rekonstrukciójáról, valamint a kulturális örökségvédelemről és a magyar nyelv napjának kijelöléséről szóló előterjesztésekről mondhatják el véleményüket.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/793654" target="_blank"><strong>• Világos a választás: reális külpolitikai célok vagy handabandázás</strong></a>

MNO
2011. 06. 29. 6:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a katasztrófavédelemhez kapcsolódó törvények módosításáról szóló parlamenti előterjesztésében tesz javaslatot a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok állami kézbe vételére. A Pintér Sándor belügyminiszter által jegyzett indítvány emellett egy iparbiztonsági hatóság felállítását, illetve katasztrófavédelmi bírság bevezetését is indítványozza.

A budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáról szóló országgyűlési határozati javaslatban kormánypárti képviselők a tér állami kezelésbe vételére és átalakítására tesznek javaslatot. Az előterjesztés szerint a kabinetnek 2014. május 31-ig kellene kiköltöznie az Országházból. A nemzeti erőforrás miniszter országgyűlési határozati javaslatában november 13-át javasolja a magyar nyelv napjává nyilvánítani. A megemlékezés időpontját a magyar nyelvet hivatalossá tevő, 1844-es törvény elfogadásának napja adhatja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.