A magyarok óriási akadályt jelentenek

A magyarok jelentette óriási akadályról beszélt Heine Jensen, a világbajnoki selejtezőpárharcra készülő német női kézilabda-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya.

MNO
2011. 06. 03. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ennél rosszabb sorsolásunk nem is lehetett volna” – jegyezte meg a 34 éves dán szakember a vasárnapi, balingeni találkozó előtt. Kiemelte ugyanakkor: nemcsak játékosainak akaraterejében és lelkesedésében bízhat, hanem a szakmai stábban is, hiszen segítői Bundesliga-klubedzők (Dirk Leun, Dietmar Schmidt, Renate Wolf) lesznek.

„Tűzoltásra vagyunk itt, és nem akarom, hogy megmentőként tekintsenek rám, de vesztes sem akarok lenni – fogalmazott Jensen, aki a blamázsnak számító decemberi, Európa-bajnoki 13. helyezés után távozó Rainer Osmann helyét örökölte. – Szeretnénk pozitív képet kialakítani a női válogatottról.” A magyarok elleni oda-visszavágóról elmondta: bizonyosan feszült hangulatú lesz mindkét meccs, és fel kell készülniük a kemény, fizikai csatákra is.

Clara Woltering, a keret egyik hálóőre jelezte: ha erős lesz a védelem és jó a kapusteljesítmény, akkor a többiek megkaphatják azt a magabiztosságot, amely szükséges a sikeres támadásokhoz és a továbbjutás kiharcolásához.

Az első mérkőzésre vasárnap, Balingenben, a visszavágóra pedig jövő szombaton, Győrben kerül sor. A párharc győztese vehet részt a decemberi, brazíliai vb-n, és esélye marad a 2012-es londoni olimpiai indulási jog megszerzésére, míg a vesztes biztosan lemarad az ötkarikás játékokról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.