A MÁV-ot is bevonná a közmunkaprogramba a KDNP

Bevonná a MÁV-ot is a közmunkaprogramba a kereszténydemokrata Spaller Endre, aki erről szóló módosító indítványát már be is nyújtotta az Országgyűlésnek.

MNO
2011. 06. 30. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spaller Endre az MTI-nek csütörtökön elmondta: elsősorban a pályák melletti kertészeti, takarítási munkákat, a kiszolgáló létesítmények karbantartását lehetne közmunka keretében elvégezni. Az így foglalkoztatottak száma középtávon elérhetné a több százat, vagy akár az egy-két ezret is. Jelenleg a MÁV mintegy 38 ezer dolgozót foglalkoztat.

Hozzátette: a közmunkásként foglalkoztatottak később nagyobb eséllyel maradhatnának a MÁV foglalkoztatásában. „Sok közmunka keretében foglalkoztatott lehetőséget kaphat arra, hogy egy hatalmas szervezetben dolgozzon, szorgalmával kitűnjön, és ha üresedés van valamelyik pozícióban, akkor arra eséllyel pályázzon” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta: a közmunka nem végcél, hanem egy karrier előszobája, amely tisztes egzisztencia megteremtéséhez vezethet. Azt szeretnék, ha a közfoglalkoztatáson keresztül minél több embert tudnának az elsődleges munkaerőpiacra visszavezetni.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő javaslatáról egyeztetett a közlekedési és munkaügyekért felelős minisztériumokkal és a MÁV-val is. Minden fél nyitottnak mutatkozott kezdeményezése iránt – mondta. Megjegyezte: hasonló program már az első Orbán-kormány alatt is megvalósult, és akkor jól működött.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.