A „Semmit rólunk, nélkülünk” elv fontosságát jelzi + Videó

Kedd este Kósa Ádám fideszes EP-képviselő jelenlétében adták át az Európai Kommunikációs Ügynökség (EACA) Care Awards nyerteseinek díjait az Európai Parlament épületében. Az EACA – a legnagyobb európai reklámügynökségeket tömörítő szervezet – a Care Awards nevű szemléletformáló kampánya keretében idén 63, nonprofit célokért készült európai kampányfilmet versenyeztetett, melyből 26 munka került be a keddi díjkiosztóra, ahol ismét díjazták Magyarországot – olvasható Kósa Ádám csütörtöki sajtóközleményében.

MNO
2011. 06. 30. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország idén is komoly sikereket könyvelhetett el. Két évvel ezelőtt egy fogyatékossággal foglalkozó pályázat nyert, tavaly a XII. kerületi Önkormányzat Zebra-kampánya kapott díjat, idén pedig a fogyatékossággal élők elismerését megcélzó úgynevezett „Kerülj közelebb!” kampány. A pályázatot a Médiaunió Alapítvány kezdeményezésére a Carbon Group Communication, a Próbakő, illetve a Carnation készítette – mutatott rá Kósa Ádám néppárti politikus az eddigi hazai eredményekre.



A filmben egy autista kislány, egy vak hölgy, egy kerekesszékes férfi és egy siket fiatalember életútján keresztül igyekeztek közelebb hozni a társadalmat a fogyatékossággal élő emberekhez. A projektbe három magyar közéleti személyiséget is bevontak, akik óriásplakátokon, tv-spotokon és az interneten keresztül is kampányoltak. A folyamat során a fogyatékossággal élő embereket képviselő szervezetek – köztük a Kósa Ádám EP-képviselő által vezetett Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – tanácsait is befogadták, amely lépés szintén jelzi a „Semmit rólunk, nélkülünk” elv fontosságát a vállalati felelősségvállalás területén – áll a közleményben.

Az EACA Care Award elismerése is hangsúlyozza a fogyatékossággal élők melletti kampány fontosságát. A díjazottakat képviselő Gosztonyi Csaba és Kósa Ádám néppárti képviselő a díj átadása után egybehangzóan kifejezték szándékukat a kampány idei folytatása mellett, amiben számítanak a nagyvállalatok és a társadalom további támogatására.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.