A sokféleséget nem csupán megőrizni, hanem erősíteni is kell

Európa kreativitása a sokféleségben gyökerezik, ezért ezt a sokféleséget nem csupán megőrizni, hanem erősíteni is kell – hangsúlyozta Martonyi János magyar külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az Európai Parlamentben (EP) kisebbségi témában szervezett konferencián. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/793435" target="_blank"><strong>• Európa nem fagyott le, működik és képes reagálni is + Képek</strong></a>

MNO
2011. 06. 27. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvény résztvevői Gál Kinga fideszes EP-képviselő kezdeményezésére azt a kérdést tekintették át, hogy mi újat hozhat az EU jelenleg hatályos alapszerződése, a lisszaboni szerződés a nemzeti és nyelvi kisebbségek számára. Martonyi szerint a lényegről eltereli a figyelmet az a vita, amely arról szól, hogy a közösségek, illetve kisebbségek rendelkeznek-e kollektív jogokkal, vagy csupán egyéni jogosultságok összességéről van szó.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.