A válság a végéhez közeledik, már kedvező jelek mutatkoznak

Újabb intézkedéseket jelentett be az Európai Bizottság kedden a zöldségágazat európai uniós támogatására, a mezőgazdasági miniszteri tanácsot elnöklő Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pedig megerősítette, hogy a németországi hasmenésjárványt követő válsághelyzet után a piacokon immár egyértelműen kedvező jelek mutatkoznak. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/793658" target="_blank">• Zöld utat kapott Hollandia és Belgium </a></strong><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/792942" target="_blank"><strong>• Újabb megbetegedéseket észleltek Franciaországban </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/792229" target="_blank"><strong>• 300 cégnek tilthatják meg a húsimportot</strong></a>

MNO
2011. 06. 28. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterek luxembourgi találkozóját követően tartott sajtótájékoztatón a magyar elnök elmondta: úgy tűnik, a piaci válság a végéhez közeledik, az élelmiszerekről bebizonyosodott, hogy megbízhatóak és egészségesek, a piaci stabilizációs intézkedések pedig folyamatban vannak. A tanulságokat említve úgy vélte: a közös uniós agrárpolitika következő reformjánál nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy az uniót megfelelő eszközrendszerrel vértezzék fel, amely a nagy termékmozgások és a mai gyors kommunikáció világában is lehetőséget teremt a hasonló krízishelyzetek kezelésére.

Dacian Ciolos, az Európai Bizottság mezőgazdasági felelőse bejelentette, hogy a testület döntésének értelmében az idén és a következő öt évben 5-5 millió euróval, évente 15 millióra megnő a zöldségek reklámozására, népszerűsítésére szolgáló intézkedések támogatása, és a promóciós kifizetéseket is előrehozzák tavaszról novemberre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.