A veszélyeztetett állatfajok fotóiból nyílt kiállítás

Veszélyeztetett hazai és külföldi állatfajok fotóiból nyílt kiállítás kedden a fővárosi Gödör klubban: a tárlat a Természetvédelmi Világalap (WWF) és a Szerencsejáték Zrt. közös természetvédelmi programjának eredményét is bemutatja. <br /><br />

MNO
2011. 06. 28. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi csapata kerek évfordulót, működésének huszadik évét ünnepli, ehhez kapcsolódóan fogott össze a szintén húszéves Szerencsejáték Zrt.-vel.

Az elmúlt egy évben a zrt. két sorozatban Állatvilág-sorsjegyet adott ki, a nyereményszelvényeken szereplő hazai és külföldi állatokat mutatják be a szabadtéri kiállításon is. A képeken látható például a foltos szalamandra, a fehér gólya, a vörös mókus, de a távoli tájakon élő koala, az elefánt és a kafferbivaly is. A sorsjegyek eladásából a zrt. darabonként bruttó egy forinttal támogatta a WWF tevékenységét. Több mint 6,5 millió forint gyűlt össze ily módon. Az összeget a nagykőrösi régióban található értékes homoki erdőterület, a pusztai tölgyesek védelmére fordítják – közölte Koppány Gergely, a Szerencsejáték Zrt. igazgatóhelyettes a kiállítás megnyitóján.

Figeczky Gábor, a WWF Magyarország megbízott igazgatója felidézte, hogy a WWF és a Duna-Ipoly Nemzeti Park uniós támogatással indított természetvédelmi programot, hogy megvédjék a pusztulástól a területet, amelynek több száz éves tölgyóriásai Európa egyik legritkább erdőtípusának szinte az utolsó hírnökei.

Az idén ötvenéves WWF 1961-ben kezdte meg működését, és mára a világ több mint száz országában több mint tizenegyezer természetvédelmi programot tudhat maga mögött. Jelenleg mintegy 1300 projektet irányít világszerte.

A magyar csapat 1991-ben alakult, 1998 óta kiemelten közhasznú civil szervezetként működik. Nagy figyelmet fordít a vizes élőhelyek és a veszélyeztetett erdőtársulások védelmére, a klímapolitikai tevékenységek erősítésére. Figeczky kiemelte, hogy programjaikban fontos szerepet kap a biológiai sokszínűség megőrzése, az erőforrások fenntartható felhasználása, a pazarló fogyasztás és a környezetszennyezés csökkentése.

A július 17-ig látható kiállításhoz kapcsolódóan játék is indult a WWF Facebook oldalán. A szervezők az állatokat árnyjátékokkal imitáló képeket és videókat várnak, a legjobbakat ajándékcsomaggal jutalmazzák.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.