Afrikai ecsetfülű disznópár a veszprémi állatkertben

Újabb afrikai állattal gazdagodott a veszprémi állatkert, az Afrika-ház mellett újonnan kialakított kifutóba egy bojtosfülű disznópár érkezett Franciaországból. <br /><br />

MNO
2011. 06. 28. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Petra, az állatkert munkatársa elmondta az MTI-nek, hogy a bozóti disznóként is ismert állatok egy fajmegmentő program keretében érkeztek Veszprémbe, ahol a természetes élőhelyükhöz – sűrű erdők, bozótosok – hasonló életteret alakítottak ki számukra. A feltűnően vörös szőréről, fehér bojtban végződő, lógó füléről és a farok legvégén lévő pamacsról könnyen felismerhető állatpár gyökereket, gumókat, gyümölcsöket eszik, de a rovarokat és a kisebb gerinceseket is elfogyasztja.

A mókás kinézetű disznók állatkertekben viszonylag ritkán fordulnak elő, nevüket a fülük hegyén hosszú szőrökből álló, ecsetszerű hegyes pamacsról kapták, így ecsetfülűeknek is nevezik őket – közölte Szabó Petra.

Az éjjeli életmódjukról ismert disznók családi közösségben élnek, Afrikában naplemente után indulnak vadászni. Tudnak úszni, ám nem sokáig bírják levegő nélkül. A bozóti disznó igen agresszív, támadó hajlamú vadfaj, még félelmetes ellenségét, a leopárdot is habozás nélkül megtámadja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.