Az USA is Lagarde-ot támogatja

Az Egyesült Államok a francia pénzügyminisztert, Christine Lagarde-ot támogatja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatói választásán – mondta Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter kedden.

MNO
2011. 06. 28. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lépésnek köszönhetően szinte biztosra vehető, hogy a francia jogásznő követi a korábban lemondott Dominique Strauss-Kahnt a szervezet élén. Geithner úgy fogalmazott: „Lagarde miniszter asszony különleges tehetsége és széles körű tapasztalatai biztosítják a válság idején oly fontos szervezet irányításához szükséges vezetői képességeket.”

Az Egyesült Államok, amely a 24 tagú igazgatótanácsban a szavazatok 17 százalékával rendelkezik, korábban nem hozta nyilvánosságra, hogy a két jelölt, Christine Lagarde és a mexikói Agustín Carstens közül kit támogat.

Legutóbb Kína biztosította a francia politikust arról, hogy mellette szavaz a testület keddi ülésén. Az európai államok, amelyek a tanácsi szavazatok 47 százaléka felett rendelkeznek, már korábban kiálltak az európai jelölt mellett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.