Ballacknak nincs jövője a válogatottban + Képek

A jövőben már nem szerepel többet a német labdarúgó-válogatottban Michael Ballack, az együttes korábbi csapatkapitánya.

MNO
2011. 06. 16. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német szövetség (DFB) csütörtökön jelentette be, hogy Joachim Löw szakvezető négyszemközt tájékoztatta a 34 éves középpályást döntéséről, mely szerint a továbbiakban nem tart igényt a Leverkusen futballistájának szolgálataira. A DFB ugyanakkor azt szeretné, ha az augusztus 10-én sorra kerülő Brazília elleni barátságos meccsen Ballack csapatkapitányként lépne pályára, így 99. válogatottságával búcsúzna a Nationalelftől.


A képen Michael Ballack és Joachim Löw, a német válogatott kapitánya

„A beszélgetésünk során az volt a benyomásom, hogy Michael teljes mértékben megérti az álláspontunkat – idézte a DFB weboldala Löwöt. – Az elmúlt hónapokban több olyan fiatal játékos mutatkozott be a válogatottban, akikben hatalmas lehetőségek rejlenek. Mindazonáltal Michael a német futball korszakos egyénisége, aki kapitányként példamutatóan szolgálta a csapatot, s ezt jómagam a 2006-os világbajnokságon és a 2008-as Európa-bajnokságon is testközelből tapasztaltam.”


99. válogatottságával búcsúzhat Ballack

Fotók: Reuters


Ballack 98 alkalommal viselte a Nationalelf mezét, de a tavalyi dél-afrikai vb-n sérülése miatt nem játszhatott, s azóta nem is került vissza az együttesbe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.