Christine Lagarde került Dominique Strauss-Kahn székébe

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) új vezérigazgatója a francia pénzügyminiszter, Christine Lagarde lesz, aki a korábban tisztségéről lemondott Dominique Strauss-Kahnt váltja – hozta nyilvánosságra az IMF igazgatótanácsának keddi határozatát a nemzetközi pénzügyi szervezet.

MNO
2011. 06. 28. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia politikust többek között az Európai Unió államai, Kína, és a keddi bejelentéseket követően az Egyesült Államok és Brazília is támogatta. Lagarde a jelenlegi mexikói jegybankelnök Agustín Carstenst győzte le, akit korábban Kanada, Ausztrália, Peru és Chile is támogatásáról biztosított.

Lagarde kinevezésével folytatódik a feltörekvő gazdaságok által megkérdőjelezett, csaknem 6 és fél évtizedes hagyomány, miszerint az IMF élén európai vezérigazgató áll. Az új vezérigazgató elődje, Dominique Strauss-Kahn májusban mondott le, mert vádat emeltek ellene szexuális bűncselekmény miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.