Csak a keze látszott ki a több tonna szemét alól

Száz órát töltött többtonnányi szemét alatt önként egy tajvani mágus, de túlélte, jóllehet a harmadik órában pánikrohama volt.

MNO
2011. 06. 03. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi egy telefonfülkébe bújt be, amelyet azután betemettek 3,6 tonna hulladékkal. Csövön át lélegzett, és azon keresztül öntöttek szájába vizet kétóránként. A magát varázslónak mondó és tartó férfi testén érzékelők voltak, amelyek jelezték testhőmérséklete, szívritmusa változásait – ennek révén mutatkozott meg a pánikroham. A harmadik óra után szíve percenként 220-at dobbant a normális 60-80 helyett, de félóra elteltével normalizálódott a pulzusa.

A férfinak egyik keze kilátszott a szemétből – a fülkére előzetesen lyukat vágtak –, így írás révén kapcsolatot tudott tartani a külvilággal, továbbá kezet fogni a vele rokonszenvezőkkel. Az utóbbi program jó sűrű volt: mintegy tízezren rázták meg a kezét.

A negyedik nap végén a szenzorok felmondták a szolgálatot egy heves zivatar miatt, a mágus egészségügyi megfigyelői ezért az utolsó öt órában a férfi kezét érintve ellenőrizték pulzusát. A századik óra letelte után kibányászták a foglyot, aki kissé elhaló hangon mondott köszönetet drukkolóinak, majd pedig kórházba vonult kivizsgálásra. Az egész szemétfogsággal fizikai állóképességének tesztelésén túl a Föld és a természet tiszteletére akarta felhívni a figyelmet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.