Csank: Gera olyan, mint Messi

A válogatott Luxemburg elleni meccséről, a játékosokról Csank János korábbi szövetségi kapitány beszélt a DigiSport Reggeli Start című műsorában.

MNO
2011. 06. 03. 12:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gera Zoltán különleges egyéniség, bár engem meglepett, hogy ennyi ideig tudott játszani Angliában, hiszen nagyon későn került az élvonalba. Nagyon örültem neki, hogy ilyen karriert futott be, hiszen a játékosom volt és nagyon értékes embernek tartom. Tökéletes ösztönösség jellemzi, villámgyorsan és kitűnően old meg olyan helyzeteket, amiket nincs idő végiggondolni. Messihez hasonlítom a játékintelligenciáját, a játékkultúráját, bár nincs akkora sebessége, de a mozgása kiszámíthatatlan és szerintem jobban is fejel. Ami a válogatottat illeti, Gera nálam mindig kulcsfigura” – mondta Csank János.

A volt szövetségi kapitány beszélt a válogatott védelméről is, szerinte az egyéni hibák kijavításával lehetne eredményt elérni, ugyanakkor azt is elismerte, hogy kevés, nemzetközi szinten is jól teljesítő védő játszik ma Magyarországon. A beszélgetés során szóba került még Vass Ádám és Szalai Ádám neve, illetve Egervári Sándor szövetségi kapitány munkája is.

(DigiSport)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.