Csányi igent nyomott

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke Joseph Blatterre szavazott a nemzetközi szövetség (FIFA) szerdai, zürichi elnökválasztásán.

MNO
2011. 06. 03. 14:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A halasztási indítványt nem, Joseph Blatter újraválasztását viszont támogattam, mert az elmúlt 12 évben elért eredményei, különösen a futballban elmaradt kontinensek felzárkóztatásában tett erőfeszítései megalapozzák a nemzetközi labdarúgó közösség további bizalmát” – indokolta meg az MTI-nek Csányi Sándor, hogy miért voksolt a FIFA-t 1998 óta irányító svájci sportdiplomatára.

A 208 tagország képviselői közül 203 adott le szavazatot, és ebből 186 támogatta az egyedüli jelölt Blattert. Sokáig a katari Mohamed Bin Hammam személyében volt kihívója, de ő végül visszalépett, vasárnap pedig az etikai bizottság felfüggesztette tagságát. Csányi a Bin Hammamhoz is kötődő, egyre terebélyesedő megvesztegetési üggyel összefüggésben jelezte, hogy az nem nyomta rá bélyegét a tisztújító közgyűlésre.

„Nem volt érzékelhető jelentős feszültség. Természetesen mint minden ekkora szervezetben, a FIFA-n belül is vannak problémák, amelyek közül az állítólagos megvesztegetési ügy csak az egyik, de ezek nem okoznak válságot” – reagált az MLSZ-elnök az MTI érdeklődésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.