Déli szomszédunknál csökkent a munkanélküliség

Májusban 1 404 159 főnek volt állása Horvátországban, 12 321-gyel többnek, mint áprilisban  – derül ki a horvát statisztikai hivatal csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentéséből.

MNO
2011. 06. 30. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május végén a horvát foglalkoztatási szolgálat 298 719 regisztrált munkanélkülit tartott nyilván, ez 3,3 százalékkal kevesebb az álláskeresők áprilisi számánál. A munkanélküliségi ráta ezzel 17,5 százalékra csökkent májusban az áprilisi 18,2 százalékról.

Horvátországban mintegy 112 ezer munkahelyet vitt el a válság az elmúlt két évben, a munkanélküliségi ráta még mindig többéves csúcson van. Szakértők szerint a munkanélküliség növekedésének megállításához évi 2 százalékos GDP-növekedésre lenne szükség, de hazai és nemzetközi előrejelzések szerint csupán 1,3 százalék körüli növekedés várható az idén, és jövőre is csak 1,8 százalék.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.