Egervári: Catenaccióra kell készülni

A legfontosabb, hogy sikerült győzelemmel felkészíteni a csapatot a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőre. Az a csapat, amelyik Európában – legyen szó bármilyen ellenfélről – idegenben győzni tud, nem lehet elégedetlen – mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.  <br />

MNO
2011. 06. 06. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi sem lehetünk azok, annak ellenére sem, hogy nem sikerült maradéktalanul megvalósítani mindazt, amit szerettünk volna – nyilatkozta a Luxemburg elleni találkozóról a kapitány. – A védekező munkával nem voltam elégedetlen, úgy érzem, ez jól működött. Nemcsak azért, mert nem kaptunk gólt, hanem azért is, mert az ellenfél nem tudott helyzetbe kerülni, leszámítva két esetet, ami valóban a mi hibánk volt. Ami pedig a támadósort illeti: borzasztóan nehéz egy olyan csapattal játszani, amelyik eleve arra törekszik, hogy elrontsa a játékot. A luxemburgi tipikusan ilyen csapat, fizikailag és taktikailag is jól felkészült játékosokból áll, és nemcsak mi szenvedtünk ellenük, hanem tétmérkőzésen a franciák és a románok is. Ez a meccs jó értékmérő volt, hiszen San Marino ellen sem számíthatunk másra.

Egervári hozzátette, „a játékosok hozzáállása, a Luxemburg ellen mutatott játék mindenképp reményteljes a tekintetben, hogy sikerrel tudjuk venni az Eb-selejtezőt. A luxemburgiakkal ellentétben San Marino védekezésére a catenaccio a jellemző, előszeretettel indítanak szoros védekezésből ellentámadásokat. Erre figyelnünk kell, de az csak a mérkőzés után fog kiderülni, hogy a játék melyik elemében tudunk jobbak lenni az ellenfélnél.”

(Digi Sport)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.