Egy szlovák férfi áll az olasz futballkorrupciós vádak mögött?

Egy Svájcban élő szlovák férfi állhat a napokban kipattant olasz korrupciós focibotrány mögött a svájci Tagesanzeiger napilap szerint. Egy kelet-európai csoport élén követhették el a fogadási csalásokat.

MNO
2011. 06. 03. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guido Salvini államügyész szerint a bűnbanda rendszeresen bundázott meg meccseket a játékosok lefizetésével, sokszor órák alatt döntöttek arról, melyik találkozót befolyásolják. Az élvonalbeli focisták 400 ezer, a második ligások 120 ezer, a Serie C-ben játszók pedig 50 ezer eurót kaptak kenőpénz fejében.

A szlovák férfi állítólag jó barátságban van Mauro Bressannal, a volt focistát társa, Giuseppe Signori társaságában csukta le a rendőrség, de a Bari volt kapitánya, Antonio Bellavista vagy az Ascoliban focizó Vincenzo Sommese is a rácsok mögött várja a vizsgálatokat. Vélhetően a Genoa–AS Roma meccset is befolyásolták, a 4-3-ra végződő találkozó miatt indult meg a tulajdonképpeni vizsgálat. Az Internazionale és a Lecce meccsét ugyanakkor eredménytelenül próbálták meg befolyásolni. A bundázással akár egy haláleset is kapcsolatba hozható: a Cremonesében focizó Carlo Gervasoni 2010 novemberében karambolozott, testében altatót mutatott ki a boncolás.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.