Elkezdődött az alkotmánybírák titkos választása

Megkezdődött az alkotmánybírák titkos választása hétfő délután a parlamentben.

MNO
2011. 06. 27. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselők öt jelöltre szavazhatnak: Balsai István fideszes országgyűlési képviselőre, az Antall-kormány volt igazságügy-miniszterére, Pokol Béla egyetemi tanárra, Szalay Péter ügyvédre, Szívós Máriára, a Fővárosi Bíróság tanácselnökére és Dienes-Oehm Egon korábbi nagykövetre, nemzetközi magánjogászra. Mindannyiukat a kormánypártok jelölték. Megválasztásukhoz kétharmados támogatásra van szükség.

Az ellenzéki pártok közül az MSZP a nap folyamán azt közölte, nem támogatja az öt kormánypárti alkotmánybíró-jelölt megválasztását. A Jobbik egyedül Pokol Béla alkotmánybíróvá választását támogatja, a másik négy jelöltet „pártkötődésük” miatt nem – közölte a párt alelnöke. Az LMP képviselői nem vesznek részt az alkotmánybírák megválasztásában, a szavazólapokat sem veszik fel.

A képviselők a Parlament egyik lezárt folyosóján adhatják le szavazatukat, a voksolás eredményét a 18 óra 30 perckor folytatódó ülésen hirdetik ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.