Ellenőrzik a pihenőidőt

Az országos rendőrfőkapitány elrendelte a tehergépjárművek, autóbuszok vezetőinek vezetési és pihenőidejére vonatkozó előírások megtartásának kiemelt ellenőrzését – közölte a rendőrség szerdán.

MNO
2011. 06. 29. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a nyári hónapokban a közutakon megnövekszik a forgalom, különösen a hétvégi időszakokban, és elsősorban az országon áthaladó jelentős tranzitforgalmat lebonyolító gyorsforgalmi úthálózaton. Ebben az időszakban jellemzőbb a járművezetőkre a türelmetlenség, a fáradékonyság. „A járművezetők vezetési és pihenőidejére vonatkozó nemzetközi rendelkezések megtartásának ellenőrzése folyamatos feladatát képezi a hatáskörrel rendelkező hatóságoknak, így a rendőrségnek is” – írták.

Ezért az országos rendőrfőkapitány elrendelte a tehergépjárművek, autóbuszok vezetőinek vezetési és pihenőidejére vonatkozó előírások megtartásának kiemelt ellenőrzését augusztus 31-ig, elsősorban a késő esti és a hajnali órákban – közölte a rendőrség. Az utóbbi időben több súlyos autóbusz- és kamionbaleset történt, a legsúlyosabb hat halálos áldozatot követelt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.