Elsikkasztotta a „jégpénzt”, rács mögött végezheti

Jogerősen két év – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetésre, 2,5 millió forintos vagyonelkobzásra, valamint több mint 500 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére ítélte a Somogy Megyei Bíróság csütörtökön Kelemen József Tamást, a kaposvári jégcsarnok korábbi vezetőjét.

MNO
2011. 06. 16. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most 41 éves férfi ellen jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat az ügyészség. A vád szerint a kaposvári jégcsarnokban kaposvári, siófoki és balatonföldvári amatőr jégkorongcsapatok edzettek, s ezért jéghasználati díjat fizettek. A pénzt a jégmesterek szedték be tőlük, s azt az igazgatónak, azaz a vádlottnak adták át. A 2007-től 2009 végéig befolyt összeget – mintegy négymillió forintot – a vádlott elsikkasztotta. Azóta a kárból a kaposvári önkormányzatnak megtérített 1,5 millió forintot.

Az ügyész az elsőfokú ítélet után súlyosbításért, letöltendő börtönbüntetésért fellebbezett, tekintettel a vádlott vezető beosztására és a közpénz eltulajdonítására. A másodfokú bíróság mostani ítéletével helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.