Emlékpark a pénzmosó tábornok villája helyén

A kutyának se kellett Manuel Noriega volt panamai diktátor villája, ezért a földdel teszik egyenlővé, és a helyén emlékparkot alakítanak ki. <br /><br />

MNO
2011. 06. 30. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ingatlan Panamaváros fényűző negyedében, San Franciscóban van, ennek ellenére sem akadt rá vevő. Az ország kormánya 2,5 millió dollárért – félmilliárd forintért – kínálta a villát. Háromszor is próbálkozott, de az üzletből végül nem bevétel, hanem kiadás lesz: földgyaluval lebontják az épületet, és a helyén parkot alakítanak ki, hogy – Ricardo Martinelli államfő megfogalmazása szerint – emlékeztesse a panamaiakat azokra a károkra, melyeket Noriega okozott az országnak.

A volt diktátornak egyébként „középtávon” nincsenek lakásgondjai: tavaly óta francia börtönben ül pénzmosásért, és még hat évig ott marad – legalábbis a rá mért büntetés 7 évre szól.

Az extábornok előzőleg tizenöt évet töltött amerikai börtönben, miután kábítószer-kereskedelem vádjával elítélték.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.