Erősödött a forint

Erősödött csütörtökön a forint a bankközi devizapiacon, reggel 265 forint körül nyitott, és bár napközben 266 forint fölé is kúszott, délután 4 órakor újra 265 forint körül jegyezték. Az euró szerdán délután 267,50 forinton állt.

MNO
2011. 06. 30. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Devizapiaci kereskedők elmondták, hogy csütörtökön jó amerikai adatok jöttek ki, valamint megegyezés született abban, hogy a német bankok részt vesznek a görög adósságrendezésben, ennek köszönhető, hogy a forint az euróhoz képest vissza tudott erősödni a 265 forint körüli szintre. A kereskedők szerint azonban tartósan nemigen fog 265 forint alatt maradni az árfolyam.

A görög parlament csütörtök délután megszavazta a 28,4 milliárd eurós megszorítócsomag végrehajtásáról szóló törvényt, magát a csomagot szerdán hagyták jóvá a képviselők. A döntéssel lehetővé válik, hogy az euróövezeti pénzügyminiszterek júliusi 3-i ülésén jóváhagyják a korábban elfogadott 110 milliárd eurós mentőcsomag újabb, 12 milliárd eurós részletének folyósítását. A befektetők számítottak arra, hogy a csomag a csütörtöki második szavazáson is megkapja a szükséges többséget.

A dollár árfolyama 183,20 forint volt csütörtök délután a szerda délutáni 186,30 forint után. A svájci frank 217,40 forint volt az előző délutáni 222,90 forint után. Az euró/svájci frankban van egy komolyabb korrekció, ez mutatkozik meg nagyrészt a forint/svájci frank árfolyamában is. Száz japán jen 227 forint volt, szerdán délután pedig 230,50 forintot ért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.