Ezren jelentkeztek a munkára, ami nem is létezett

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki testvérével együtt az elmúlt években otthon végezhető munkát ajánlott több mint ezer sértettnek, de a tőlük elkért pénzért cserébe nem nyújtottak szolgáltatást – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 03. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vezendi Jánosné őrnagy tájékoztatása szerint a rendőrség üzletszerűen elkövetett csalás miatt indított eljárást a 36 éves férfi ellen. A gyanúsított hirdetésben otthon végezhető munkát – borítékolás, terjesztés, reklám, postázás – ígért álláskeresőknek. A jelentkezők néhány ezer forint befizetése után egy csomagot kaptak, amely azonban nem tartalmazott valós munkalehetőséget.

A sértettek csupán apróhirdetési mintákat és fiktív munkavégzéshez kaptak további hirdetési lehetőséget. Az ügynek több mint ezer sértettje van. A férfi testvérével közösen már követett el hasonló bűncselekményeket, azokkal kapcsolatban szintén eljárás folyik ellenük. A Debreceni Városi Ügyészség 2009 decemberében egy, 2010 áprilisában pedig két ügyben is vádat emelt ellenük, a gyanúsítottakat több mint 23 ezer rendbeli csalással vádolják – közölte Vezendi Jánosné.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.