Fejlesztették a fürdőt

Nettó közel egymilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Mezőkövesden a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben – jelentette be a város polgármestere csütörtökön Mezőkövesden, a projekt záró rendezvényén.

MNO
2011. 06. 30. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházás megvalósításához 416 millió forintot nyert az intézményfenntartó önkormányzat a Nemzeti fejlesztési terv észak-magyarországi operatív programja keretében – közölte Fekete Zoltán. A fennmaradó több mint 550 millió forint a város saját kasszájából származik – tette hozzá a fideszes önkormányzati vezető. Elmondta: a fejlesztés keretében, a többi között épült egy csaknem 800 négyzetméteres wellnessrészleg a hozzá tartozó pihenőtérrel, gyermekmedencével és gyermekmegőrzővel, egy 1100 négyzetméteres élménymedence, illetve fedett öltözők.

Felújítottak két gyógymedencét, új elektronikus beléptető rendszert alakítottak ki, illetve ugyancsak a projekt keretében megújult a strandfürdőt a várossal összekötő kerékpárút egy 1,2 kilométer hosszú szakasza, és az út teljes hosszán közvilágítást építettek ki – sorolta a projekt elemeit a 17 ezer lakosú település polgármestere. Az is elhangzott, hogy a válságot megelőzően, évente mintegy félmillió látogató kereste fel a Zsóry gyógyfürdőt, ami az elmúlt években 400 ezer alá csökkent. A fejlesztéstől éppen azt várják, hogy a korábbi mértékre emelkedjen a fürdőlátogatók száma.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.