Felejthetetlen víz alatti csatákat ígérnek

Jó ütemben halad a vb-szervezés, Hódmezővásárhely önkormányzata rengeteget segít – jelentette ki a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, Nyíri Iván a csongrádi városban július 30-án kezdődő és augusztus 6-án záruló világbajnokság előkészületeiről nyilatkozva az MTI-nek.

MNO
2011. 06. 16. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kis szövetség a miénk, nem dúskálunk anyagiakban, ennek ellenére bátran ígérhetem, hogy feledhetetlen világbajnokságot rendezünk majd. Sikerült megállapodnunk a Malév Zrt.-vel, a cég lesz a vb hivatalos légi, míg a Tisza Volán Zrt. a szárazföldi szállítója” – mondta. A nevezési határidő szerdán járt le, és az indulói lista tanúsága szerint nem lesz hiány klasszis versenyzőkben.

„Huszonnyolc ország 302 versenyzője adta le nevezését, közel 100 kísérő érkezik a válogatottakkal. Hódmezővásárhely szállodái megteltek, több nemzeti együttes Szegeden lakik majd. A sportági nagyhatalmak – Franciaország, Oroszország, Kína, Ukrajna, Olaszország és természetesen hazánk – népes csapattal vesznek részt a vb-n. A mieink kerete a hétvégi miskolci országos bajnokság után lesz teljes. Akadnak olyan indulók – például Tajvan, Jordánia, Indonézia –, amelyek először vesznek részt ilyen világeseményen. Az utolsó pillanatban Líbia is bejelentkezett, az észak-afrikai állam egy versenyzőt indít. Az előzetes nevezések alapján bátran kijelenthető, hogy minden idők legnépesebb világbajnoksága lehet a vásárhelyi” – nyilatkozta a búvárszövetség elnöke.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.