Folyamatosan csökkennek a roamingdíj-szolgáltatások díjai

Péntektől csökkennek az Európai Unión belüli, külföldi mobilhálózatok szolgáltatásainak igénybevételi, úgynevezett roaming díjak felső határai – jelentette be az Európai Bizottság csütörtökön. <br /><br />

MNO
2011. 06. 30. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lépéssel az indított hívások percdíját a korábbi 39 cent helyett 35 centben (93 forint), míg a fogadott hívásokét a korábbi 15 cent helyett 11 centben (29 forint) korlátozzák. Az értékek nem tartalmazzák a forgalmi adót.

Az adatforgalom nagykereskedelmi díját megabájtonkét 80 centről 50 centre (133 forint) csökkenti az Európai Bizottság, és továbbra is érvényes lesz a fogyasztókat a számlázási sokktól védő, 50 eurós havi korlát, amelyet egyéni hozzájárulással léphetnek túl a felhasználók.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság telekommunikációs ügyekért felelős biztosa egy csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a szabályozás még egy évig érvényes. A biztos szerint „a roamingtarifák kérdésének megoldása tartós, strukturális megközelítést igényel”, ezért a bizottság hamarosan átfogó javaslattal áll elő a roamingpiaci verseny élénkítésére.

Az Európai Parlament 2009 áprilisában fogadta el azt a törvényt, amelynek értelmében az elmúlt két évben fokozatosan csökkentek az Európai Unió területén a roamingszolgáltatások díjai.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.