Fülbe repült molylepkével harcoltak az orvosok

Fülbe repült molylepkével küzdöttek orvosok hosszasan az Egyesült Államokban, képtelenek voltak végezni vele.

MNO
2011. 06. 30. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lepke éjszaka „fészkelte be” magát egy 12 éves fiú fülébe, aki éktelen zajra ébredt. Annyira megrémült, hogy sikoltozni kezdett és sírni. Szülei megpróbálták kiebrudalni a lepkét, ám sikertelenül próbálkoztak, ezért elvitték a gyereket az ügyeletre.

Az orvosok előbb megpróbálták megölni a lepkét, nevezetesen vízbe fojtani, ám a moly komoly ellenállást fejtett ki, és nem volt hajlandó megfulladni. Ezek után hagyományosabb módot választottak az orvosok, és sikerrel: csipesszel szabadították meg a fiút a lepkétől, amit élve húztak ki a füljáratból. A „molyszolgálat” ráadásaként az ügyeletesek üvegcsébe zárták a lepkét, és odaadták a fiúnak emlékül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.