Gyorsan nő a digitális kiadványok száma

A táblagépek és az okostelefonok terjedésével Magyarországon is tömegessé válnak a digitális kiadványok, már több mint negyven újságra és magazinra lehet előfizetni.

MNO
2011. 06. 28. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A platformfüggetlen Digitalstand az asztali és táblagépek után a két legnépszerűbb okostelefon-platformra, az Androidra és az Apple iOS operációs rendszerét használó eszközökre is létrehozta azt az alkalmazást, amellyel elektronikus formátumban olvashatók a legnépszerűbb magyar kiadványok.

Az újságok megjelenítéséhez szükséges szoftver a közvetített tartalmak másolásvédelmét úgy látja el, hogy a felhasználó nem érzi a kifizetett tartalmak hozzáférési korlátait. A kiadói háttérrel életre hívott megoldás célja, hogy a magyarországi okostelefon-tulajdonosok egymilliós tábora is kényelmesen, mobilkijelzőre optimalizált formátumban olvasson digitális lapokat. A Digitalstandon megjelenő kiadványok többsége még a nyomtatott változattal megegyező PDF formátumban vásárolható meg. A rendszer azonban ennél többre is képes, támogatja a HTML5-technológiát, azaz a hiperszöveges jelölőnyelv ötödik verziójában (Hypertext Markup Language 5) rejlő lehetőségeket.

Az elektronikus lapok a nyomtatott magazinoknál 30-50 százalékkal olcsóbban szerezhetők be, ráadásul a PDF-es változatból azok a régebbi kiadások is fellelhetők, amelyekből már a kiadónál sincs nyomtatott példány. Egy felhasználó általában többféle eszközt használ olvasásra, erre jelent megoldást a Digitalstand felhőalapú rendszere, amely internetkapcsolattal bárhonnan és bármikor elérhető – mondta az MTI-nek Rostás Zoltán kereskedelmi igazgató, hozzátéve, hogy ősszel várható az új verzió, amely a letöltött tartalmak internetkapcsolat nélküli (offline) olvasására is lehetőséget kínál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.