Gyurcsány úgy látja, az MSZP változást akar + Videó

Elindult a számháború a gyurcsányi pártszavazással kapcsolatban az MSZP-ben. A volt miniszterelnök szerint a pártszavazással egy időben tagrevízió is volt az MSZP-ben, ugyanis a jegyzőkönyvekben azt is fel kellett tüntetni, hogy a pártközpontba elküldött nyilvántartáshoz képest mekkora a valós taglétszám a helyi szervezetekben.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/794230" target="_blank"><strong>• Gyurcsány ezúttal szigorú tanárként osztogatta a jegyeket</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/794126" target="_blank"><strong>• Gyurcsány manipulál, minden esély megvan az MSZP széthullására</strong></a>

MNO
2011. 06. 30. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV összeállítását!


Gyurcsány Ferenc szerint ennek során a hivatalos adatokhoz képest 10-25 százalékkal kevesebb tagról adtak számot. Tehát a korábbi 32 ezres MSZP-létszám 25-29 ezerre módosulhat. A pártszavazás során a Népszabadság információi szerint 9200-an szavaztak, akik közül a volt pártelnök-miniszterelnök szerint több mint 7 ezren támogathatták a Demokratikus Koalíció kezdeményezését. Gyurcsány tehát az aktív tagok között már kétharmados támogatottságot lát maga mellett.

„Egy pártban, ahol – mint mondtam – 8-10-11 ezer aktív tag van, hogy ott elmenjen 9 ezer szavazni, és minden bizonnyal messze a kétharmadot meghaladóan igennel voksoltak, ha úgy tetszik, ez a szocialisták belső fülkeforradalma, hát azért ez, hogy mondjam, nagy dolog. Ez azt üzeni, hogy ez a párt változást akar” – mondta el Gyurcsány.

A Népszabadság úgy tudja, alig egy-két százalékon múlt, de egyik voksolásra feltett kérdésben sem lett érvényes a pártszavazás. Az alapszabály szerint a voksolás akkor érvényes, ha a párttagok fele elmegy szavazni, vagy ha a tagok negyede ugyanúgy szavaz.

(HírTV/Nol.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.