Háborút nyerhetnek ugyan, de békét nem + Videók + Kép

Az emberi jogok, a demokrácia, a szabadság és az egyenlőség „más-más módokon és formákban” érvényesülhet különböző országokban – mondta hétfőn Londonban Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök, aki szerint Kína nemcsak a gazdaságban, hanem a politikában is szerkezeti reformokat hajt végre. A külföldi fegyveres erők nyerhetnek ugyan háborúkat, békét azonban aligha – tette hozzá a kínai miniszterelnök a líbiai NATO-hadműveletekről szólva. <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/793311" target="_blank"><br /><strong>• Kína nem csak Magyarországnak akar segíteni </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/793196" target="_blank"><strong>• Magyarország kitüntetett helyet szerezhet magának a térségben</strong></a>

MNO
2011. 06. 27. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ven, aki Budapestről érkezett Londonba, és elsősorban gazdasági tárgyú megbeszéléseket folytatott a brit kormány és az üzleti élet vezetőivel, a látogatást lezáró, David Cameron brit kormányfővel közösen tartott sajtóértekezletén kijelentette: „kemény tanulságokat kellett levonni” a Közel-Keleten és az Afganisztánban történtekből. Cameron a líbiai beavatkozásról a sajtóértekezleten azt mondta, hogy a szövetségesek teljes mértékben a „vétó és kifogások nélkül elfogadott” ENSZ-határozatnak megfelelően járnak el.




Fotó: Reuters




(MTI)


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.