Abdalláh Massimo Cozzolino imám, a nápolyi mecset és a Zaid Ibn Tabit Iszlám Kulturális Társaság vezetője, valamint Antonio Lucisano, az ellenőrzött eredetű, bivalytejből készült mozzarella védelmével foglalkozó konszern igazgatója a dél-olaszországi Caserta tartományra bízta az első halal minősítés létrehozását, amely révén a vallásukat gyakorló muzulmánok is fogyaszthatják ezt a mozzarellát – közölték csütörtökön a tipikusan olasz élelmiszer védelmével foglalkozó hatóságok.
A halal termékek piaca folyamatosan nő világszerte, így Olaszországban is, ahol évről évre gyarapszik a muzulmán közösség létszáma. A halal és a hagyományos mozzarella közötti különbségek nem magában a termékben, hanem az előállításának módjában vannak, így például abban, hogy alkoholmentes szereket használnak az edények tisztítására – közölte a konszern.
(MTI)
40 liter benzinnel, a gyalogosok között, a járdán áthajtva parkolt le Magyar Péter - fotó