Halal minősítést kap a mozzarella

Halal – azaz az iszlám előírásoknak megfelelő – minősítést kap rövidesen egy bivalytejből készített mozzarella Olaszországban.

MNO
2011. 06. 17. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abdalláh Massimo Cozzolino imám, a nápolyi mecset és a Zaid Ibn Tabit Iszlám Kulturális Társaság vezetője, valamint Antonio Lucisano, az ellenőrzött eredetű, bivalytejből készült mozzarella védelmével foglalkozó konszern igazgatója a dél-olaszországi Caserta tartományra bízta az első halal minősítés létrehozását, amely révén a vallásukat gyakorló muzulmánok is fogyaszthatják ezt a mozzarellát – közölték csütörtökön a tipikusan olasz élelmiszer védelmével foglalkozó hatóságok.

A halal termékek piaca folyamatosan nő világszerte, így Olaszországban is, ahol évről évre gyarapszik a muzulmán közösség létszáma. A halal és a hagyományos mozzarella közötti különbségek nem magában a termékben, hanem az előállításának módjában vannak, így például abban, hogy alkoholmentes szereket használnak az edények tisztítására – közölte a konszern.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.