Horvátország az utolsó lépés megtételére készülhet

Csütörtökön, a magyar EU-elnökség utolsó napján, délután megkezdődött Brüsszelben a horvát EU-csatlakozási tárgyalások utolsó fordulója, amelyen a felek – a múlt heti EU-csúcs politikai döntésének megfelelően – lezárják a még nyitott három tárgyalási fejezetet, és ezzel megnyílik az út az előtt, hogy aláírják a csatlakozási szerződést, és Horvátország – előreláthatólag 2013 közepén – az EU 28. tagországává váljon.

MNO
2011. 06. 30. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az unió részéről a tagállami kormányokat képviselő tanács soros elnökségének képviseletében Martonyi János, a magyar diplomácia irányítója, horvát részről pedig Gordan Jandrokovic külügyminiszter zárja le a 2005-ben megkezdett horvát csatlakozási tárgyalássorozatot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.