Így látták Ven Csia-pao budapesti látogatását Kínában + Videók

Hosszabb riportban tálalta a kínai központi állami televízió (CCTV) hírműsora Orbán Viktor és Ven Csia-pao budapesti találkozóját. A híradásban a két ország között kötött gazdasági és kulturális egyezmények fontosságát hangsúlyozták.

Lóska Márton
2011. 06. 28. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint egymilliárd emberhez eljutó állami csatorna, a China Central Television (CCTV) híradója kiemelt helyen foglalkozott Ven Csia-pao kínai kormányfő budapesti látogatásával. A riport kiemeli, hogy a kínai kormányfő bízik a magyar gazdaságban, s felvásárolják hazánk nemzeti tartozásának egy részét. Emellett a közös gazdasági kapcsolatok elősegítéséről esik szó, melynek célja, hogy 2015-re a két ország közötti áruforgalom meghaladja a 20 milliárd dollárt. Kiemelik a kulturális kapcsolatok fontosságát is, melyeket kétnyelvű intézmények létrehozásával próbálnak elősegíteni.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.